ΙΣΤΟΡΙΑ

1977

Ίδρυση της Ομόρρυθμης Εταιρείας. Αγοράζονται οικόπεδο 4500τ.μ. στα Καθιανά Ακρωτηρίου και μηχανολογικός εξοπλισμός με σκοπό την έναρξη παραγωγής και εμφιάλωσης Ασετιλίνης στις τότε εγκαταστάσεις 800τ.μ.

1981

Μετατροπή της Ομόρρυθμης Εταιρείας σε ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε. (το ακρωνύμιο σημαίνει ΜΟνάδα Βιομηχανικών Ιατρικών Αερίων Κρήτης).
Τον ίδιο χρόνο σημειώνεται επέκταση των εγκαταστάσεων κατά 1200τ.μ. Αγοράζεται και εγκαθίσταται μηχανολογικός εξοπλισμός για την παραγωγή και την εμφιάλωση οξυγόνου.

1983

Ανοίγει το κατάστημα Λιανικής στην οδό Μ. Μπότσαρη σε ιδιόκτητο κτίριο (PYROMEDICAL). Σκοπός του είναι η προώθηση των ντόπιων προϊόντων ΜΟΒΙΑΚ στα Χανιά. Το 2007 η Ιδιωτική επιχείρηση διοικούμενη από την κυρία Ειρήνη Σβουράκη, γίνεται μια Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης με την εξ ημισείας συμμετοχή του γιου της, Μανώλη.

Σήμερα, η PYROMEDICAL εφαρμόζει σύστημα ποιότητας ISO 9000 και είναι επίσης πιστοποιημένη από το ΕΚΑΠΤΥ για την εμπορία Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Ειδών Home Care.

1986

Η ΜΟΒΙΑΚ επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε δύο καινοτομικούς τομείς-κλειδιά για την εποχή:

α) Πώληση και Εμφιάλωση όλων των ειδών Υγρών & Αερίων, και

β) Εμπορία & Επιθεώρηση όλων των τύπων Πυροσβεστικού Εξοπλισμού.

Δημιουργείται η ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΕ. Τώρα φιλοξενεί την Τεχνική Ομάδα της ΜΟΒΙΑΚ, πραγματοποιώντας εγκαταστάσεις & μελέτες πυρασφάλειας.

1994

Πιστοποίηση από τον Ελληνικό Νηογνώμονα για Συστήματα Κατάσβεσης & Συστήματα Ελέγχου Ασφαλείας σε πλοία. Η ΜΟΒΙΑΚ συνεργάζεται με όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες των οποίων τα πλοία περνούν από τον κόλπο της Σούδας.

1996

Το 1996 ο Μανώλης Σβουράκης, γιος του Εμμανουήλ Σβουράκη αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης και με την τεχνογνωσία και τις καινοτόμες ιδέες του ανοίγει για τη ΜΟΒΙΑΚ ένα νέο σπουδαίο κεφάλαιο.

1998

Χορήγηση άδειας στη ΜΟΒΙΑΚ για την Εμπορία και την Επιθεώρηση Φιαλών Υψηλής Πίεσης.

2000

Η ΜΟΒΙΑΚ εφαρμόζει το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001.

2001

Εκκίνηση λειτουργίας του τρίτου τομέα της ΜΟΒΙΑΚ: MOBIAKCARE (εμπορία Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού, Ορθοπεδικών Ειδών & Προϊόντων Home Care).

2003-2004

Αγοράζονται δύο Αποθήκες, μία στον Πειραιά (1100τ.μ.) και άλλη μία στη Θεσσαλονίκη (700τ.μ.), με σκοπό την άρτια διανομή των προϊόντων της εταιρείας.

2005

Ξεκινάει μια μεγάλη επένδυση 5.500.000€ σχετικά με την επέκταση των Εργοστασιακών Εγκαταστάσεων κατά 3500τ.μ. 2500τ.μ. χρησιμοποιούνται για τη φιλοξενία της Νέας Γραμμής Παραγωγής & αρκετών Γραφείων, ενώ 1000τ.μ. χρησιμοποιούνται για αποθήκευση υλικών.

Η Γραμμή Παραγωγής είναι μία από τις 5 μεγαλύτερες σε όλη την Ευρώπη.

Η ΜΟΒΙΑΚ εφαρμόζει το ISO 13485 (Διακίνηση Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, και Τεχνική Υποστήριξη & Συντήρηση Προϊόντων Οξυγονοθεραπείας).

2006

Αγορά Νέων Αποθηκών στην Αθήνα (Ασπρόπυργος) και στη Θεσσαλονίκη (Καλοχώρι), 2000τ.μ. και 1300τ.μ. αντίστοιχα. Της Αθήνας είναι το νέο Κέντρο Διανομής Κεντρικής, Νοτίου και Νησιωτικής Ελλάδος & της Θεσσαλονίκης γίνεται το Κέντρο Διανομής Βορείου Ελλάδος και Βαλκανίων.

Η ΜΟΒΙΑΚ εξάγει ήδη σε 5 χώρες.

2007

Η μεγάλη επέκταση που ξεκίνησε το 2005 ολοκληρώνεται. Μια Νέα Επένδυση 1.000.000€ λαμβάνει χώρα για την ανακαίνιση των παλιών κτιριακών εγκαταστάσεων (1000τ.μ.). Η ΜΟΒΙΑΚ ξεκινάει την εφαρμογή του ISO 14001 Περιβαλλοντικού Συστήματος Διαχείρισης. Αυτήν την εποχή, οι εργαζόμενοι της ΜΟΒΙΑΚ αριθμούν τους 50.

2009

Η MOBIAK ακολουθεί το Σύστημα Διαχείρισης Υγιεινής και Ασφάλειας στην εργασία (OHSAS 18001).

2010

Το Δίκτυο Εξαγωγών επεκτείνεται στις 26 χώρες παγκοσμίως.

2011

Ο Κατάλογος Προϊόντων της ΜΟΒΙΑΚ αριθμεί περισσότερα από 650 προϊόντα. Δημιουργείται το Κέντρο Διανομής Κεντρικής & Ανατολικής Κρήτης στη ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου (700τ.μ.). Ξεκινάει τη λειτουργία του το Κέντρο Διανομής στη FYROM με σκοπό να εξυπηρετεί συνεργάτες στην περιοχή των Βαλκανίων.

2013

Ιδρύεται η GEM Fire Fighting Equipment Co., Ltd: μια θυγατρική της ΜΟΒΙΑΚ, που έχει την Έδρα της στην Κίνα και αποτελείται από μια αξιόλογη ομάδα ατόμων. Η GEM πραγματοποιεί εκτενή έλεγχο ποιότητας σε κάθε Πρώτη Ύλη που εισάγεται στην Ελλάδα.

2016

Ο Κατάλογος της ΜΟΒΙΑΚ περιέχει περισσότερα από 1.000 προϊόντα. Τα Κέντρα Διανομής της ΜΟΒΙΑΚ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αναπτύσσονται ραγδαία. Τώρα πια, φιλοξενούνται σε εγκαταστάσεις διπλάσιας χωρητικότητας: 4000τ.μ. και 5000τ.μ. αντίστοιχα. Πλέον, και τα δύο Κέντρα εξυπηρετούν Συνεργάτες σε Παγκόσμια Εξαγωγική Κλίμακα.

Πλέον, η ΜΟΒΙΑΚ αριθμεί 105 εργαζόμενους και εξάγει σε περισσότερες από 50 Χώρες παγκοσμίως.

 

2018

Η ΜΟΒΙΑΚ εξοπλίζεται με δύο παράλληλες γραμμές υδραυλικών δοκιμών, αλλά και την προσθήκη ενός νέου κοχλιωτή για τη συναρμολόγηση / αποσυναρμολόγηση των κλείστρων των φιαλών. Ο Κατάλογος της ΜΟΒΙΑΚ συνεχίζει να εμπλουτίζεται με Νέα Προϊόντα.

Νέα Επέκταση 25000m² στις Εγκαταστάσεις στα Χανιά φτάνοντας συνολικά τα 32.000m². Ακόμα γίνεται τοποθέτηση επιπλέον ραφιών – Dexion στα Χανιά και στο Κέντρο Διανομής Κεντρικής Νότιας & Νησ. Ελλάδος με στόχο την αύξηση της αποθηκευτικής ικανότητας.

Οι Εργαζόμενοι που απασχολεί ανέρχονται στους 140 με την Εξαγωγική Δραστηριότητα να ξεπερνάει τις 70 χώρες.

Τέλος, η Εταιρία ανανεώνει το λογότυπό της, ενσωματώνοντας κάτω από ένα ενιαίο λογότυπο όλα τα τμήματα/δραστηριότητες της ΜΟΒΙΑΚ

9 Μαΐου 2020

Η ΜΟΒΙΑΚ αποχαιρετά υπερήφανη τον δημιουργό της Εμμανουήλ Σβουράκη  43 χρόνια από την ημέρα που έδωσε ζωή στην ιδέα για τη δημιουργία του Ομίλου, καταφέρνοντας να τον ταξιδέψει σε περισσότερες από 77 χώρες στον κόσμο.

2020

Χρυσό βραβείο αποσπά η MOBIAK στα Greek Exports Forum & Awards 2020 ως Τop Industrial Export Company  σκαρφαλώνοντας στην πρώτη θέση των κορυφαίων εταιρειών που αναγνωρίζονται για το επιτυχημένο μοντέλο εξωστρέφειας τους.

2021

Το 2021 ο Εμμανουήλ Σβουράκης ο Νεότερος, από την 3η γενιά της Οικογένειας αν και μόλις 17 ετών, συμμετείχε ενεργά στην έκθεση Expoprotection Security

στο Παρίσι, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, κάνοντας Επιτυχημένες Επαφές με συνεργάτες και φυσικά αποδεικνύοντας ότι η διοίκηση της ΜΟΒΙΑΚ ΑΕ, δεν έχει μόνο λαμπρό Παρελθόν και Παρόν αλλά και Μέλλον!

Επίσης, το 2021 η ΜΟΒΙΑΚ κατακτά το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Αύξηση Εξαγωγών – Ανάπτυξη  σε Διεθνείς Αγορές των Sales Excellence Awards

Εγγραφή
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;