Η ΜΟΒΙΑΚ

ΟΡΑΜΑ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Η Εταιρεία ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1977 και Αποτελεί τη Μεγαλύτερη Εταιρεία στην Ελλάδα και μία από τις Ταχύτερα Αναπτυσσόμενες Εταιρείες στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, όσον αφορά τη Βιομηχανία του Πυροσβεστικού Εξοπλισμού. Οι Κεντρικές Εγκαταστάσεις της Εταιρείας βρίσκονται στα Χανιά, σε μια Ιδιόκτητη Έκταση 32.000 m².

Η Στρατηγική Θέση της Εταιρείας στην Καρδιά της Μεσογείου αλλά και η Επένδυση σε Τελευταίας Τεχνολογίας Μηχανήματα Παραγωγής, Συνέβαλαν τα Μέγιστα στην Αλματώδη Πρόοδο των Τελευταίων Ετών.

Η ΜΟΒΙΑΚ έχει ταυτιστεί με τις έννοιες της Αξίας στην Ασφάλεια και της Επένδυσης στην Ποιότητα, Εφαρμόζοντας Καθημερινά τις Θεμελιώδεις Αρχές που Στηρίχτηκε στα Περισσότερα από 47 Χρόνια Εμπειρίας.

Η Προσήλωση της Εταιρείας στο Αρχικό Όραμα για την Ποιότητα των Προϊόντων και Υπηρεσιών της, οδήγησαν τη ΜΟΒΙΑΚ στην Κατάκτηση της 1ης Θέσης στην Ελλάδα και στις Ταχύτερα Αναπτυσσόμενες Ευρωπαϊκές Εταιρίες του Κλάδου.

Γιατί να επιλέξετε τη ΜΟΒΙΑΚ

Εγκαταστάσεις 44.700 m²

Η Μεγάλη Έκταση των Εγκαταστάσεων δίνει τη Δυνατότητα Αποθήκευσης του Μεγάλου Όγκου Παραγωγής.

 • Χανιά – Εργοστάσιο – Κεντρικές Ιδιόκτητες Εγκαταστάσεις: 32.000 m²
 • Αθήνα – Κέντρο Διανομής – Ιδιόκτητες Εγκαταστάσεις: 7.000 m²
 • Θεσσαλονίκη – Κέντρο Διανομής: 5.000 m²
 • Ηράκλειο – Κέντρο Διανομής: 700 m²

 200 Πυροσβεστήρες / Ώρα

Η Δυνατότητα της Νέας Γραμμής Παραγωγής Πυροσβεστήρων Υπερβαίνει τα 200 Τεμάχια / Ώρα. Ο Υψηλής Ευαισθησίας Αισθητήρας Ηλίου Ανιχνεύει πιθανή Διαρροή Προωθητικού Αερίου για κάθε Παραγόμενο ή Επανελεγχόμενο Πυροσβεστήρα.

 5 Τομείς Δραστηριότητας

Αντιλαμβανόμενοι την Ανάγκη για Ολοκληρωμένη Παροχή Υπηρεσιών και Πολυδιάστατη Προστασία η ΜΟΒΙΑΚ Δραστηριοποιείται στους Παρακάτω Τομείς:

 • MOBIAK GAS: Παραγωγή και Εμφιάλωση Ιατρικών Βιομηχανικών Αερίων
 • MOBIAK FIRE: Συναρμολόγηση & Εμπορία Πυροσβεστήρων, Συστημάτων Κατάσβεσης, Πυροσβεστικού Εξοπλισμού, καθώς και Επανέλεγχο Πυροσβεστήρων.
 • MOBIAK CARE: Εισαγωγή και Εμπορία Ιατρικού Εξοπλισμού και Προϊόντων Home Care, Επισκευή Ιατρικών Μηχανημάτων και Εγκαταστάσεις Εργαστηρίων Ύπνου
 • MOBIAK TRAINERS: Εκπαιδεύσεις και Σεμινάρια από το πιο Καταρτισμένο Προσωπικό του Κλάδου, στα Συστήματα Κατάσβεσης και τα Καινοτόμα Προϊόντα. Λειτουργία Συνεδριακού – Εκπαιδευτικού Κέντρου.
 • MOBIAK RECYCLE: Ανακύκλωση/Διαχείριση αποβλήτων

47 Χρόνια Εμπειρίας

Η ΜΟΒΙΑΚ όντας από τους Κορυφαίους Παραγωγούς και Προμηθευτές Πυροσβεστικού Εξοπλισμού & Συστημάτων Πυροπροστασίας Παγκοσμίως, μετά από 47 χρόνια, έχει την Εμπειρία να Εξασφαλίσει όλη την Ποιότητα και τη Συνεπεία που Αναζητάτε από έναν Αξιόπιστο Προμηθευτή.

Εξαγωγική Δραστηριότητα

Η ΜΟΒΙΑΚ, Ξεκίνησε το 1977 από την ‘Εδρα της στην Ελλάδα, Αναπτύσσοντας Δραστηριότητα σε Βαλκάνια και Ευρώπη για να Επεκταθεί Σήμερα Εξάγοντας σε Περισσότερες από 110 Χώρες σε όλο τον Κόσμο.

Η συνεχής ανάπτυξη της ΜΟΒΙΑΚ συμπορεύεται με τη διαρκή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Διάφορες επενδύσεις έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία περίοδο και άλλες είναι ακόμα εξελισσόμενες υπό το όνομα της ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε. ΕΛΛΑΔΟΣ:

 • Παράρτημα της ΜΟΒΙΑΚ στη Μέση Ανατολή, υπεύθυνο για Έρευνα, Ανάπτυξη και Πωλήσεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής
 • Παράρτημα της ΜΟΒΙΑΚ στα Βαλκάνια (F.Y.R.O.M & Κόσσοβο), το οποίο χρησιμοποιείται ως Κέντρο Διανομής Πυροσβεστικού Εξοπλισμού ώστε να προσφέρονται δελεαστικοί Χρόνοι Παράδοσης και Άμεση Εξυπηρέτηση Συνεργατών στα Βαλκάνια
 • Παράρτημα ΜΟΒΙΑΚ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, υπεύθυνο για Μελέτες Πυρασφάλειας, Πυροσβεστικού Εξοπλισμού & Εγκατάσταση Συστημάτων, όπως επίσης και για Τεχνική Υποστήριξη σχετικά με πυροσβεστικό εξοπλισμό ΜΟΒΙΑΚ. Το τεχνικό προσωπικό του συγκεκριμένου παραρτήματος είναι πλήρως καταρτισμένο και δύναται να αναλάβει και να υποστηρίξει Έργα και Μελέτες οπουδήποτε απαιτηθεί, είτε εντός είτε εκτός Ελλάδος με σκοπό την άμεση εξυπηρέτηση συνεργατών.

 

Σημαντικές  κατακτήσεις  γίνονται  και  στην  απόκτηση επιπρόσθετων ιδιαίτερα απαιτητικών και απαραίτητων πιστοποιήσεων για διάφορα μοντέλα πυροσβεστήρων, όπως η πιστοποίηση SRPS (Σερβία), η NCP (Ολλανδία), η TSE (Τουρκία) και η BENOR (Βέλγιο). Η συνεχής ανάπτυξη της ΜΟΒΙΑΚ συμπορεύεται με τη διαρκή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της.

 

Επίσης, η εταιρεία είναι πιστοποιημένη από τον Ελληνικό Νηογνώμονα, τον RINA, τον ABS και τον Ρωσικό Νηογνώμονα για τον έλεγχο πυροσβεστικών μέσων, αναπνευστικών συσκευών και συστημάτων ασφαλείας σε πλοία. Mε αυτήν την ιδιότητα έχει αναπτύξει συνεργασία με ναυτιλιακές εταιρείες για την ετήσια επιθεώρηση των στόλων τους.

 

Αποκτώντας  τη  δυνατότητα  ενεργούς  συμμετοχής  σε  ζωτικής  σημασίας  τομείς  παραγωγής,  η  ΜΟΒΙΑΚ κατάφερε όχι μόνο να έχει Ενεργό Δίκτυο Συνεργατών στην Ελλάδα το οποίο υπερβαίνει τους 500 χονδρέμπορους, αλλά επίσης και να εξάγει σε παγκόσμια κλίμακα με ένα Διεθνές Δίκτυο Πωλήσεων σε πάνω από 110 χώρες.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ
ΔΙΚΤΥΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

MOBIAK FIRE

Η  MOBIAKCARE, ο ιατρικός τομέας της MOBIAK, είναι ένα από τα μεγαλύτερα brand χονδρικής πώλησης Homecare που δραστηριοποιούνται στην Νότια Ευρώπη.

Με πεδίο εξειδίκευσης συσκευές οξυγονοθεραπείας, συσκευές διάγνωσης / θεραπείας διαταραχών ύπνου, συσκευές άπνοιας, συσκευές αερισμού (επεμβατικές, μη επεμβατικές), ορθοπεδικά είδη, αναπηρικά αμαξίδια, κρεβάτια για κατ’ οίκον φροντίδα,  βοηθητικά μέσα μετακίνησης ασθενών (mobility aid), εξοπλισμό αποκατάστασης, νοσοκομειακό εξοπλισμός και προϊόντα οικιακής φροντίδας.

Η MOBIAK κατέχει όλη την απαραίτητη εμπειρία, γνώση, υποδομές  και ένα παγκόσμιο δίκτυο για την υποστήριξη των προϊόντων και των συνεργατών μας. Ακόμα, διαθέτει σημαντικό πλεονέκτημα εγκαταστάσεων: Αθήνα (4.000m²), Θεσσαλονίκη (5.000m²) και Κρήτη (Χανιά 3.500m² – Ηράκλειο 700m²).

Με τρία Service-Points όπου καλύπτουν όλη την Ελλάδα και εξειδικευμένους τεχνικούς, εξουσιοδοτημένο και από Ευρωπαϊκούς Οίκους στην Ελλάδα, έχουμε δημιουργήσει πάνω από 20 Εργαστήρια Ύπνου στην Ελλάδα και το Εξωτερικό κι έτσι μπορούμε να επικυρώσουμε την Αξιοπιστία και την Εμπειρία μας στον τομέα.

Όλα τα παραπάνω καθώς και η ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών, οι γρήγορες παραδόσεις, η τεχνική υποστήριξη και οι ανταγωνιστικές τιμές κατέστησαν τη ΜΟΒΙΑΚ ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα.

 

Ο  τομέας  Αερίων  της  ΜΟΒΙΑΚ  συνεργάζεται  με  ορισμένες  από  τις  μεγαλύτερες  εταιρείες παγκοσμίως.  Η ΜΟΒΙΑΚ  προμηθεύεται  τις  πρώτες  ύλες  σε  υγρή   μορφή  (Οξυγόνο,  Διοξείδιο  του  Άνθρακα,  Άζωτο,  Αργό), τις αποθηκεύει σε κρυογενικές δεξαμενές και τις εμφιαλώνει σε φιάλες υψηλής πίεσης. Παρέχει τη δυνατότητα προμήθειας Υγρού Οξυγόνου με ιδιόκτητο βυτιοφόρο σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές στην Κρήτη.

Το 2006, πραγματοποιήθηκε μια επίσης σημαντική επένδυση ύψους 1,000,000€ στον τομέα Αερίων. Μία σύγχρονη γραμμή εμφιάλωσης εγκαταστάθηκε και τα παλιά κτίρια ανακαινίστηκαν πλήρως (1000m2).

Το τετράπτυχο της εταιρείας: Ποιότητα, Ποικιλία, Ανταγωνιστικές Τιμές και Άμεση Παράδοση συνέβαλλε τα μέγιστα στην αλματώδη πρόοδο και η επιτυχημένη πορεία συνεχίζεται με την επέκταση των δραστηριοτήτων.

 

Το 2018 η ΜΟΒΙΑΚ προέβη σε αγορά νέου οικοπέδου 25.000m2 επεκτείνοντας το εργοστάσιο, στο οποίο θα κατασκευαστούν νέες κτηριακές εγκαταστάσεις με σκοπό να στεγαστεί επιπρόσθετη ρομποτική  γραμμή  συναρμολόγησης  πυροσβεστήρων και ακόμα αυτόματη συσκευασία προϊόντων και παλετοποίηση παραγγελιών. Υπάρχει πλέον η δυνατότητα για προσαρμοσμένη (customized) συσκευασία/παλετοποίηση αναλόγως των ποσοτήτων. Πρόσθετα κατασκευάζεται νέο κτήριο 2.000m²2 με λειτουργία ως κέντρο διανομής – αποθηκευτικός χώρος προϊόντων. Ακόμα, στο ίδιο οικόπεδο, θα δημιουργηθεί training center – κέντρο εκδηλώσεων – συνεδριακός χώρος. Τέλος, η επένδυση κοστολογείται στα 7,000,000€ πλέον του κόστους αγοράς οικοπέδου.

 

Με ανθρώπινο δυναμικό περισσότερων των 200 ατόμων και με σύγχρονης τεχνολογίας μηχανήματα, η ΜΟΒΙΑΚ δύναται και εγγυάται υψηλής ποιότητας Προϊόντα και Υπηρεσίες, ενώ είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2015 από τον Φορέα ΑΒS Quality Evaluations, κατά ISO 14001:2015 από τον TUV Rheinland, κατά OHSAS 18001:2007 από την ΕΒΕΤΑΜ και κατά ISO 13485:2012 από το ΕΚΑΠΤΥ.

 

Η προσήλωση της εταιρίας στο αρχικό όραμα για ολική ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών της, οδήγησαν τη ΜΟΒΙΑΚ στην κατάκτηση της 1ης θέσης στην Ελλάδα και στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες Ευρωπαϊκές εταιρίες του κλάδου.

 

Απόδειξη αποτελεί η παγκόσμια αναγνώριση από διεθνής φορείς πιστοποίησης οι οποίοι αποδίδουν εύσημα και πιστοποιήσεις που λίγες εταιρίες του κλάδου κατέχουν.

Εγγραφή
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;